[Help] IGS PGM Gladiator Glitch !

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • [Help] IGS PGM Gladiator Glitch !

      Hi Guys,
      A friend gave me this IGS PGM Gladiator game and that is what I have on the screen.
      The cart have been stored for many year and come from his personnal collection.
      I tried to clean the JAMMA and the eeproms legs but didn't notice any change.
      I'm using it on a HAS Supergun and my other games are working great. I tried with different mother boards and always the same issue.
      Maybe @Fluffy or @GC8TECH can help me to sort this out :)
      Any help is appreciated Guys ^^

      Pics :

      Images
      • DSC_0273.jpg

        508.05 kB, 1,197×676, viewed 50 times
    • The graphics that are glitching are sprites, so generated by "A" and "B" ROMs. The pictures you posted are the program board, which is most likely fine, the problem comes most likely from the other board..
      I expect it is most likely a fault with the "B" ROMs, either a dodgy soldering connection or some oxidation on the connector.

      The scrolling graphics come from the "T" ROM on the program board, which looks fine.
      The "B" ROM stores which pixel are visible, and the start address of the graphics in "A" ROM. (If I understand the Mame graphics driver correctly that is.)
      The "A" ROM stores the pixel data.

      If you look on the ROM labels, they are starting with Axxx, Bxxx, Mxxx or Txxx.
    • In reference to the first 2 error messages on screen....

      I have seen similar issue.There is something wrong with the security ARM7 (asic 27) on the cart. It could be faulty work SRAM.. or the ARM7 / ASIC 27.

      You can replace the SRAM... but not the ASIC 27 / ARM7.

      D.

      The post was edited 1 time, last by GC8TECH ().

    • GC8TECH wrote:

      In reference to the first 2 error messages on screen....

      I have seen similar issue.There is something wrong with the security ARM7 (asic 27) on the cart. It could be faulty work SRAM.. or the ARM7 / ASIC 27.

      You can replace the SRAM... but not the ASIC 27 / ARM7.

      D.
      where the SRAM is located ? can you point me where to look after them ?

      Fluffy wrote:

      The graphics that are glitching are sprites, so generated by "A" and "B" ROMs. The pictures you posted are the program board, which is most likely fine, the problem comes most likely from the other board..
      I expect it is most likely a fault with the "B" ROMs, either a dodgy soldering connection or some oxidation on the connector.

      The scrolling graphics come from the "T" ROM on the program board, which looks fine.
      The "B" ROM stores which pixel are visible, and the start address of the graphics in "A" ROM. (If I understand the Mame graphics driver correctly that is.)
      The "A" ROM stores the pixel data.

      If you look on the ROM labels, they are starting with Axxx, Bxxx, Mxxx or Txxx.
      I'll check the other board and take some pics

      Thanks for the help ^^ (it is a good start)
    • I had a similar problem with my Gladiator when I got it. I didn't get the error messages, but I did get a lot of those flashing, moving vertical lines. I reached down and slowly pulled on the right corner of the cart
      working it out of the slot just a little and the lines went away. I used to have to do that with certain Neo Geo games where, if they were slotted all the way, would glitch out.