What's new

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
Hey guys, my Ketsui, Espgaluda, and DOJ carts just came in the mail today but, to my dismay, the only one that worked was DOJ. Sorry for the low quality pictures.

Ketsui:
IMG_20191213_133648.jpg
Espgaluda:
IMG_20191213_144106.jpg

There was no sound on either board. There was some subtle movement on Ketsui every now and then followed by the screen wiggling around a bit, and on Espgaluda the screen was pretty much just static. Someone mentioned to me that this could possibly be a voltage thing. If so, how could I fix it? Any other ideas on how to resolve this issue? I bought them from Taobao so returning would be a huge pain and time sink (not to mention these were supposed to be for Christmas so I was hoping to use them on the 25th. I was just testing if they worked real quick).

Also, I'm not sure if this has anything to do with anything, but the bottom PCB on the two broken carts have a weird size difference between the pins and DOJ does not.

From top to bottom in the image: DOJ, ESPgal, Ketsui.
IMG_20191213_144704.jpg
 

Frank_fjs

Multi Boyz 4 Lyfe
Legendary
Multi Boyz
Joined
Mar 3, 2018
Messages
3,410
Reaction score
5,813
Location
Australia - Adelaide
Dismantle the non working carts and reseat both PCBs.
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
Do you mean just make sure they're stable inside the case? Or do you mean to take it apart then plug both PCBs in the system without their shell.
 

Frank_fjs

Multi Boyz 4 Lyfe
Legendary
Multi Boyz
Joined
Mar 3, 2018
Messages
3,410
Reaction score
5,813
Location
Australia - Adelaide
Just ensure the PCBs are sitting in the plastic cart shell properly. They tend to be knocked out of place during shipping.
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
I checked out the Ketsui one and it looks fine to me
 

Frank_fjs

Multi Boyz 4 Lyfe
Legendary
Multi Boyz
Joined
Mar 3, 2018
Messages
3,410
Reaction score
5,813
Location
Australia - Adelaide
Looking isn't good enough lol.

Clean the contacts and seat the PCBs correctly in the plastic cart housing. :)
 

thegreathopper

Enthusiast
Joined
Sep 25, 2016
Messages
308
Reaction score
117
Location
London England
Looking isn't good enough lol.

Clean the contacts and seat the PCBs correctly in the plastic cart housing. :)
as above, I have found PGM carts can be a bit flaky, well mine have have been and needed cleaning and reseating.
 

GC8TECH

Professional
Joined
Feb 24, 2019
Messages
509
Reaction score
561
Location
QLD, Australia
The board differances is probly due to some of them being conversions on official boards.. and the un offical Kesui PCB being diffrent. If you open them up.. you should be able to tell by looking at the PCBs. I just hope none of the wires / soldeing for the conversions has been damaged in transit......

I would still clean you cart edge connectors....

One of the screens you talk about is running a memory check in the back ground.... I have seen it before.... Most stupid screens is the program rom has issues..... Dirty cart slots normally boot with GFX coruption....

I'd be checking to make sure all the DIP roms are seated and haven't poped out in transit as well.....

T.
 

Neo-Alec

Student
Joined
Aug 4, 2019
Messages
157
Reaction score
85
Location
US
Yeah, clean the edges. Preferably with Deoxit D5. Clean the PGM board too. Reseat any socketed roms. Make sure there are no loose wires.

Post photos of the boards here if still having problems.

Do other games work with the PGM?

Where did you buy the carts?
 

djsheep

Multi Boyz Overlord
Immortal
Multi Boyz
Joined
May 20, 2016
Messages
6,972
Reaction score
11,760
Location
Brisbane, Australia
Make sure your voltages are correct also, sitting at 5v to 5.1v is a nice safe place to be.
 

Fluffy

Grand Master
Joined
Dec 15, 2018
Messages
718
Reaction score
1,313
Location
Germany
Double check the bottom board, which provides sound samples and sprite data. As Neo-Alec says, check for loose wires if the board is modded for 3.3v memory. Have a good look at soldering quality.
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
A few updates:

The only games I have for the PGM are the three I just bought, so DOJ is the only working cart I have to show for. I reseated the PCBs in the plastic case (I tried plugging them in without the case too) and that didn't work. I got a multimeter while I was out today to check the voltage and found that it was at 5.17. I adjusted the PSU until I got it to 5.03, still no dice. I got the carts from Taobao (https://www.superbuy.com/en/page/bu...ps://item.taobao.com/item.htm?id=583009475359) and I was told by someone on discord that the person making them goes by the name of lydz on the forum. I think I'll shoot him a message about this and see what to do next. I haven't cleaned the connections yet because I feel like it's a little unlikely that's the problem since both Ketsui and Espgaluda won't work and have the same symptoms. I could be wrong about this of course, but I'm basically just making excuses right now because I don't have stuff to clean it with on me atm :P. DOJ is magically fine though, even though the pins look far worse.

Now here's a bunch of low quality pictures of the Ketsui PCB:
IMG_20191214_172256.jpg
IMG_20191214_172412.jpg
IMG_20191214_172345.jpg
IMG_20191214_172400.jpg
IMG_20191214_172418.jpg
IMG_20191214_172423.jpg
IMG_20191214_172429.jpg
IMG_20191214_172438.jpg
IMG_20191214_175216.jpg
IMG_20191214_175120.jpg
IMG_20191214_175500.jpg
Also, am I missing a wire that should be there?
 

ChuChu Flamingo

Enthusiast
Joined
Mar 28, 2017
Messages
244
Reaction score
113
Location
USA
I would make sure to reseat the cartridge connector on the actual motherboard. They can come undone quite easily due to warping/putting on the red plastic housing wrong.
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
Do you mean plug in the PCBs without the case? I've already tried that.
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
Oh that, I already made sure it's plugged in all the way. Besides, DOJ still works, just not Ketsui and Espgaluda
 

twistedsymphony

Enlightened
Staff member
Immortal
Joined
Jul 21, 2015
Messages
10,916
Reaction score
11,427
Location
NH, USA
Those are definitely Lydz carts, I have one myself.

given the weird spacing between the pins, you might want to make sure the cart PCBs are lining up properly with the pins on the console connector.

Make sure you have all of the dip switches on your mobo OFF.

Can you get into test mode (dip 1 ON)? if so try a factory reset

Was DDPDOJ the first cart you played?

I ask because It's been my experience that it's a really wonky cart and I can't go from that cart to the other conversion carts without problems, it's like it loads some data into the mobo that corrupts the other conversion carts and the only way to fix it is to load a non-conversion game before installing one of the other conversion carts. For this reason I keep a dedicated mobo for just DDPDOJ
 

Kiwi

Student
Joined
Sep 9, 2019
Messages
38
Reaction score
6
Location
Arizona
I've made sure that the pins line up well and my dip switches are off. I did I haven't tried test mode yet, I'll give that a shot though. I played Ketsui first, then DOJ, then Espgaluda. I don't seem to be experiencing the issues you had in that case
 
Top