What's new

Hypnotoad

Student
Joined
Jan 19, 2019
Messages
37
Reaction score
15
Location
Uk
Have a darksoft cart and disk with enough memory, I start the cab holding p1 start button and nothing, and there doesn’t seem to be a way to access it. All the options I have are to write game or cancel. The only game that it wants to write is 2nd impact and once I load it I get a error 41 message. I’ve moved the ram about inspected it and nothing still the same error. Is it usually for the language to be jap rather than English. Any help would be great thanks.
 

Attachments

  • 68FCD854-11E0-408C-99F8-E6556C5A789B.jpeg
    68FCD854-11E0-408C-99F8-E6556C5A789B.jpeg
    113.2 KB · Views: 38
  • C458857D-5357-44CF-9996-114736A86368.jpeg
    C458857D-5357-44CF-9996-114736A86368.jpeg
    112.7 KB · Views: 42
  • 00C356DD-200B-47D7-B924-E18707171330.jpeg
    00C356DD-200B-47D7-B924-E18707171330.jpeg
    81.1 KB · Views: 44
  • C6FC22E4-A976-4D65-B08C-2DFDBE74BD91.jpeg
    C6FC22E4-A976-4D65-B08C-2DFDBE74BD91.jpeg
    120.5 KB · Views: 51
  • 8830A646-30B8-4CC1-8BC3-7BFE10E995A3.jpeg
    8830A646-30B8-4CC1-8BC3-7BFE10E995A3.jpeg
    97.8 KB · Views: 42

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
723
Reaction score
397
Location
Vancouver BC Canada
I don't think you have a darksoft cart, at least not one of the newer revision. it normally say push 1p to darksoft menu in the bottom right corner. As for error 41 you have a bad/dirty simm in the 4th simm slot or a faulty/dirty slot.
 

Wraith

Enthusiast
Joined
Jan 24, 2019
Messages
252
Reaction score
88
Location
Maryland
If he doesn’t have a superbios, how is he running 2nd impact with a 3rd strike cart?
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
723
Reaction score
397
Location
Vancouver BC Canada
Haha this is true. I miss the obvious cart logo. In which case did you press and hold player 1 start then power on cab until the darksoft menue came up?
 

Hypnotoad

Student
Joined
Jan 19, 2019
Messages
37
Reaction score
15
Location
Uk
done that nothing comes up, just goes straight to trying to load up 2nd imapct, very strange.
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
723
Reaction score
397
Location
Vancouver BC Canada
That is strange. Either your siperbios cart is old/has problem or you have input issue. When you turn on the cps3 do you see the darksoft text in the bottom right before it try to write 2nd Impact?
 

Hypnotoad

Student
Joined
Jan 19, 2019
Messages
37
Reaction score
15
Location
Uk
Cheers bud, no darksoft text at all, I’ve sent back the cart and got money back. I’ve sent a donor cart to darksoft to get bios, hopefully this will sort issue out. The writing of the game was not an issue I had no trouble till it hit 100% then got the error 41 message. So I’m hoping a new cart and bios will work.
 

Mitsurugi-w

Arcade Admini-Moderator
Staff member
Legendary
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,664
Reaction score
6,226
Location
New Bern, NC USA
Original version of SuperBIOS used a 2I cart with hacked CDs to load games. Before the real SuperBIOS was done I converted a ton of dead carts to 2I.
 
Top