What's new

ym2610

New User
Joined
Sep 6, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
Tokyo/Japan
Hi.
I bought a multi-MVS.
It worked on the first day, but from the second day it will be a crosshatch screen.
Is there a way to recover?

I am using MV4FS + UNIBIOS4.
The same result was obtained with the MV1B + Japan BIOS.

When I put flash.img, cpld, top and menu under update and start it, only flash.img is consumed.

Thank you.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
10,082
Reaction score
13,806
Location
Poland
How long are you waiting to switch it off after you place the files inside? Update can take 30 seconds or more. Which microSD card are you using? Is it SDHC or SDXC?
 

mathewbeall

Grand Master
Joined
Nov 6, 2017
Messages
1,310
Reaction score
877
Location
Mission Viejo, CA, USA
A few times I have run into this, I deleted the old menu and did a menu update as well.

Matt
 

ym2610

New User
Joined
Sep 6, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
Tokyo/Japan
How long are you waiting to switch it off after you place the files inside? Update can take 30 seconds or more. Which microSD card are you using? Is it SDHC or SDXC?
It does not change even after 30 seconds.
There are two SD cards:
  • TOSHIBA EXCERIA SDHC 32GB
  • KIOXIA EXCERIA SDHC 32GB
 

HaydnK

Beginner
Joined
Feb 6, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
London
Hi,

Had the AES Multi Cart a while and it worked fine. Haven't given it loads of use, but it always worked fine. Very occasionally had to switch off and unplug to get working - but no other issues.

Just this weekend I got it out to play and it will not flash games at all.

It just sticks on a black screen indefinitely - with some white static. (pictures 1 and 5).

If I eventually turn it of and turn it on again the screen is a garbled mess. If I leave it approx. 10 minutes - it will switch back on but still not flash games to slots. (pictures 2 and 3).

I have tried it in 3 different AES consoles and had the same results (it use to work fine in all 3).

I have tried different firmware. Deleting the BUFF file and all the other advice I have managed to see on this forum with no luck.
 

Attachments

  • 66542C68-7038-4930-9DC5-3F50D7102D8A.jpeg
    66542C68-7038-4930-9DC5-3F50D7102D8A.jpeg
    122 KB · Views: 33
  • F7F039D2-2D52-4A8F-AD6B-CD334FF03D17.jpeg
    F7F039D2-2D52-4A8F-AD6B-CD334FF03D17.jpeg
    247.5 KB · Views: 35
  • 0FDA3C74-64BD-4B73-9AC9-15DCF38E320A.jpeg
    0FDA3C74-64BD-4B73-9AC9-15DCF38E320A.jpeg
    244.4 KB · Views: 35
  • 4286C5BC-B13B-451F-B072-4BBC8F47FE40.jpeg
    4286C5BC-B13B-451F-B072-4BBC8F47FE40.jpeg
    235 KB · Views: 36
  • 3821A7D3-07EF-440F-9875-E31AB47CD39D.jpeg
    3821A7D3-07EF-440F-9875-E31AB47CD39D.jpeg
    108.3 KB · Views: 32
Last edited:

Brakvader

Beginner
Joined
Oct 8, 2020
Messages
15
Reaction score
2
Location
France
Hi,
Does anyone ever test the darksoft mvs with an aes converter like fusion furrtek or phantom or another? Want to know if I could use it on my aes too.
Thanks.
 

HardAzRockz

Enthusiast
Joined
Jul 25, 2020
Messages
149
Reaction score
92
Location
Tucson, az
Hi,
Does anyone ever test the darksoft mvs with an aes converter like fusion furrtek or phantom or another? Want to know if I could use it on my aes too.
Thanks.
There's a YouTube video were a guy tested it. You have to set your MVS multi to auto load slot the game and it worked for him. You'll need to change the game in a MVS
 

marqs

New User
Joined
Oct 11, 2021
Messages
3
Reaction score
1
Location
Finland
My Multi-MVS has corrupted graphics and garbled sound in menu (picture below), but games themselves seem to be working without issues. Any idea what could be
wrong? Tested so far only on MV-1C board.

.
multi_mvs_issue.jpg

 
Last edited:

ekorz

Multi Boyz 4 Pi
Legendary
Multi Boyz
Joined
Aug 21, 2016
Messages
4,464
Reaction score
5,806
Location
Boston, MA

marqs

New User
Joined
Oct 11, 2021
Messages
3
Reaction score
1
Location
Finland
Firmware revision: 0x0491
Firmware build: 0xa512
Top file build: 0x7d3c

Haven't updated anything yet.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
10,082
Reaction score
13,806
Location
Poland
That firmware is not the latest. Try updating it to the latest one.
The graphic errors in menu seem to be related to a problem reading from \games\menu
What are the contents of that folder?
Can you check your microsd in a PC with windows for a n error check?
Is the microsd SDHC type?
 
Last edited:

marqs

New User
Joined
Oct 11, 2021
Messages
3
Reaction score
1
Location
Finland
Thanks for the suggestions. Updating firmware and menu to latest ones listed in the dedicated thread (r1169 and 20191122) resolved the issue. Revision / build numbers shown in the menu did not change, though.
 

MissionFailed

Professional
Joined
Dec 9, 2015
Messages
728
Reaction score
424
Location
WA, USA
Is there any issues with running more then one multmvs cart on a 4 slot or 6 slot? Other then putting a Official cart in the first or last slot (bios dictates).

Couldn't find any info on running more then one on the same pcb.
 
Top