What's new

Asure

Professional
Joined
Jul 24, 2015
Messages
399
Reaction score
410
Location
Netherlands
I didn't even know you could upgrade the firmware (is that even confirmed?). I've only tried different versions of the software to finally go back to the first version I was using.
I'm pretty certain it loads at least part of the firmware at 'boot'. Mine says "TOP 3000 ver 6.01" at the bottom.
I had installed several versions of TopWin in the past, and if you run the 'latest' and then try the older software, it does not want to work with the new drivers.
Need to fully power off the device, install old drivers and wait for it to load code into the unit i guess.

I don't even know which version i'm running now, but the internal update 'from cloud' shows a updated 5-1-2021 rar file which i can't download, no account. Anybody with a baidu account here?
 

tonyt76

Grand Master
Joined
Feb 5, 2019
Messages
738
Reaction score
346
Location
NJ, USA
I'm pretty certain it loads at least part of the firmware at 'boot'. Mine says "TOP 3000 ver 6.01" at the bottom.
I had installed several versions of TopWin in the past, and if you run the 'latest' and then try the older software, it does not want to work with the new drivers.
Need to fully power off the device, install old drivers and wait for it to load code into the unit i guess.

I don't even know which version i'm running now, but the internal update 'from cloud' shows a updated 5-1-2021 rar file which i can't download, no account. Anybody with a baidu account here?
I have a baidu account
 

Asure

Professional
Joined
Jul 24, 2015
Messages
399
Reaction score
410
Location
Netherlands
Code:
Since Topall ver8.80 or later has obtained a Microsoft digital certificate, there is no need to prohibit digital signatures, just install it directly. No warning is displayed.

1. Uninstall all 360 software. If you do not uninstall, 360 will remove the .dll after installation.
2. Connect the programmer and run Setup.exe until it is complete.
3. When you run Topall8, the programmer's red light will come on. When the device model is selected, the programmer's green light will come on.
  If the green light is not on, disconnect the programmer, reconnect after 1 second, and the system will detect the driver.

Translated the .txt file that came with it.

Mirror here: https://easyupload.io/v4mrre
 

anabelgator

Beginner
Joined
Mar 22, 2016
Messages
15
Reaction score
6
Location
Indonesia
Helo, after update to Ver8.90 it seems i can verifying my non jedec HN27C301/MBM27C1000/M5M27C100K without adapter, i select MBM27C1000(DIP32) for the chip in TopAll.

Anyone can confirm this?

Currently i'm trying to revive final fight with no luck so i'm not really sure
 
Last edited:

bytestorm

Enthusiast
Joined
Nov 22, 2015
Messages
296
Reaction score
142
Location
Sweden
Thanks for sharing!!

How do you find the latest versions? I can not update throu the software and I cant find anything about v8.90 on google either? :)
 

bytestorm

Enthusiast
Joined
Nov 22, 2015
Messages
296
Reaction score
142
Location
Sweden
Now it got a bit confusing... I mean where they originally find it. I can see that they are shared here but where do they originate from, since I cant seem to find the manufacturers webpage anymore.

"Topall8_new" seems older than the one shared by Asure.

Topall8 2020-12-26 crc 4d55650f (anabelgator)
Topall8 2021-01-05 crc 823de995 (asure)

I think it would help if the version name was added to the filename (or the post) so that ppl can know which version they actually download :)
 

anabelgator

Beginner
Joined
Mar 22, 2016
Messages
15
Reaction score
6
Location
Indonesia
To be honest, i was forgot which file i installed:)

Currently the one installed in my pc is Topall Ver8.90(2021-01-01)
 

skate323k137

Champion
Joined
Jul 23, 2015
Messages
1,875
Reaction score
1,644
Location
Michigan
I edited my post to have the version 8.90 mentioned.

I added _new to the filename to differ it from the one I mirrored previously.
 

Fluffy

Grand Master
Joined
Dec 15, 2018
Messages
713
Reaction score
1,299
Location
Germany
I noticed they are just using libusb0, so I was always wondering if you could just use https://zadig.akeo.ie/ . Though if they have a certificate now this is not necessary any more.
 

ZaiKajou

New User
Joined
Feb 28, 2021
Messages
2
Reaction score
2
Location
United States
Hello, a lot of great information in this particular forum post, I just recently bought the Top3000 as it's the only one that supports the 5V 44-pin chip that I need for a bios chip for a console.

I was just wondering if there's anyway someone could possibly send me the newest version of the software? I tried to download from skate323k137 my Norton goes nuts and just stops the download and flags it instantly and doesn't even give me an option to download anyway, and I have no idea why, because it doesn't usually do that, so just hoping maybe someone can send the file my way.
 

everten

Grand Master
Joined
Jan 27, 2019
Messages
487
Reaction score
916
Location
CT, USA
Norton goes nuts and just stops the download and flags it instantly

I’m not sure that’s going to change anything. If someone sends you the file direct, it will still flag it. If you trust it, disable Norton temporarily or add an exception. If you don’t trust it, run a VM and download/install it there or on a junker laptop.
 

ZaiKajou

New User
Joined
Feb 28, 2021
Messages
2
Reaction score
2
Location
United States
Looks like the Topall8_new rar file doesn't flag anything anymore, at least not when downloading with edge, scanned with Malwarebytes and my main AV and nothing came up, whereas it was flagging it before, so something definitely changed, or one of the updates to the AVs got rid of what was probably just a crazy false flag in part to overaggressive antivirus.

But I will probably still dig out my old MacBook that has Windows 7 on it and use it for programming chips anyways, gives me a reason to use it again.
 

Fluffy

Grand Master
Joined
Dec 15, 2018
Messages
713
Reaction score
1,299
Location
Germany
Cool... I keep looking at my G540 to get it working again. I found a linux command line client, and I know which files the firmware are. They do seem to be encrypted/obfuscated, though.
 

LazerFlux

Professional
Joined
Feb 12, 2017
Messages
408
Reaction score
331
Cool... I keep looking at my G540 to get it working again. I found a linux command line client, and I know which files the firmware are. They do seem to be encrypted/obfuscated, though.
Firmware blobs for a USB device? That doesn't sound quite right, and if so that is very unique o.o

The whole point of USB was and is that it wouldn't require things like that. I haven't looked at the specs too much beyond 2.0, however back then it was just serial communication with a packet-based protocol wrapped around it.
 
Last edited:
Top