What's new

XtraSmiley

Champion
Joined
Sep 18, 2016
Messages
2,901
Reaction score
1,780
Location
Washington, DC
Update on above. Spoke to TianFeng about his HD15-2-Scart. Of course not much difference using his adapter other than more cost effective shielded cables over MiniDin to SCART for most use cases. However my focus was mainly with RetroTINK5X, which he confirmed can be a solid use case for TAITO F3, based on it's current behavior with OSSC, despite RetroTINK5X clearly being a different device that doesn't play well with SCART TTL. Now he can't guarantee this working since that's all up to the RetroTINK5X. For my part in all this, it's mainly for the name of science. I want to test it out. Looking forward to his adapter to arrive. Nice to have another extra tool for my tech kit.
Fair enough, I do NOT mean to scare away anyone posting cool new things and options, so thank you for doing so. My response was only so that new buyers of the HAS and OSSC don't spend extra money when they don't need to do so.

If you have a HAS, the D15 adapter (you're correct it doesn't convert a signal, just adapts the connector), which by the way is an extra cost and you have to order it separately, you can play TAITO F3 games fine on an OSSC. The only thing you'll miss out on is the OSSCs low pass filter, as AV3 on the OSSC does not have it. But it's not really needed for F3 as the HAS has you covered.

IMO, you're just getting something extra that doesn't do much for you, but the adapter itself is very cool, useful in many other cases, and also helps with the OSSC not having a LPF on the AV3 input, as Bob mentions in the video. It's a cool thing, you just don't need it for the HAS!
 

hyp36rmax

Professional
Joined
Oct 6, 2018
Messages
412
Reaction score
507
Location
USA
Fair enough, I do NOT mean to scare away anyone posting cool new things and options, so thank you for doing so. My response was only so that new buyers of the HAS and OSSC don't spend extra money when they don't need to do so.

If you have a HAS, the D15 adapter (you're correct it doesn't convert a signal, just adapts the connector), which by the way is an extra cost and you have to order it separately, you can play TAITO F3 games fine on an OSSC. The only thing you'll miss out on is the OSSCs low pass filter, as AV3 on the OSSC does not have it. But it's not really needed for F3 as the HAS has you covered.

IMO, you're just getting something extra that doesn't do much for you, but the adapter itself is very cool, useful in many other cases, and also helps with the OSSC not having a LPF on the AV3 input, as Bob mentions in the video. It's a cool thing, you just don't need it for the HAS!
No offense taken, totally understand where you're going with it. The more discussions we get out there, can only benefit others so they can read what we went through haha.
 

hyp36rmax

Professional
Joined
Oct 6, 2018
Messages
412
Reaction score
507
Location
USA
With that said I got my @axunworks PSU. Works great with HAS, dedicated Power cable is clean AF! We'll check out internals soon.

2021-06-13_21-13-29.jpg


1623644931110.png


1623644944138.png


2021-06-13_21-16-53.jpg


1623644968534.png


1623644978293.png


1623644990941.png


2021-06-13_21-19-48.jpg


1623645019462.png


1623645030010.png
 

nassekova

Grand Master
Joined
Apr 23, 2019
Messages
412
Reaction score
689
Location
Oulu, Finland
I asked this earlier on the harness thread, but perhaps some one in here has the JAMMA pinout for HAS?

I'm connecting buttons 5-6 to my previously 4 button Tekken cabinet. Do you have a JAMMA pinout where to connect those, so they would be compatible with HAS Extension cable?

If not, then I will just have to figure those buttons with multi meter.
 

Chacranajxy

Student
Joined
Sep 2, 2019
Messages
41
Reaction score
19
Location
USA
Still no luck running Dodonpachi or Esprade. Tried it with the HD15 adapter through the OSSC and with RGB SCART, and it's telling me no sync. I think I've tried every combination of TTL and CSync settings, but no dice.

Oddly enough, I tried Espgaluda on the HD15 adapter and it wouldn't sync with AV3 (RGBHV), but did work just fine through RGsB.
 

XtraSmiley

Champion
Joined
Sep 18, 2016
Messages
2,901
Reaction score
1,780
Location
Washington, DC
Still no luck running Dodonpachi or Esprade. Tried it with the HD15 adapter through the OSSC and with RGB SCART, and it's telling me no sync. I think I've tried every combination of TTL and CSync settings, but no dice.

Oddly enough, I tried Espgaluda on the HD15 adapter and it wouldn't sync with AV3 (RGBHV), but did work just fine through RGsB.
I forget, does everything else work? Are you sure the carts work? (or are they the actual PCBs?) On the PGM the bootleg carts have issues all the time and need to be pretty clean to work.
 

Chacranajxy

Student
Joined
Sep 2, 2019
Messages
41
Reaction score
19
Location
USA
I forget, does everything else work? Are you sure the carts work? (or are they the actual PCBs?) On the PGM the bootleg carts have issues all the time and need to be pretty clean to work.

Using the Espgaluda PCB. Espgaluda's the only other game I tested via HD15 - the rest were through RGB SCART.

Pretty much everything else works. I know OutZone doesn't, but that's the only other exception. But Guwange is fine, Armed Police Batrider is fine. It's weird. I know the boards in question work, and the audio and controls are working just fine on the HAS. Just the video that's not playing nicely.
 

Drzr32

Beginner
Joined
Oct 9, 2019
Messages
5
Reaction score
1
Location
Ny
Looking to purchase a supergun. Any idea when the list will be open again?
 

hyp36rmax

Professional
Joined
Oct 6, 2018
Messages
412
Reaction score
507
Location
USA
Still no luck running Dodonpachi or Esprade. Tried it with the HD15 adapter through the OSSC and with RGB SCART, and it's telling me no sync. I think I've tried every combination of TTL and CSync settings, but no dice.

Oddly enough, I tried Espgaluda on the HD15 adapter and it wouldn't sync with AV3 (RGBHV), but did work just fine through RGsB.

Have you tried similar settings as TAITO F3?

TTL Level on Sync (JP2 Open)
SW1 in position B (Buffered Sync)

OSSC:
AV3: RGBS
H-PLL pre and post coast = 4
 

hyp36rmax

Professional
Joined
Oct 6, 2018
Messages
412
Reaction score
507
Location
USA
Got my MiniDin to Scart from RGC to connect HAS to RetroTINK5X. WORKS! Super simple to connect and sync. No more fiddling with TTL and H.PLL 4 settings in OSSC. I feel the picture is much better also. Still waiting on that HD15 Adapter from TianFeng to test. When it finally comes in we'll see what it can do.

TAITO F3
RAYFORCE


GEKIRINDAN


IMG_5618.jpg


IMG_5619.jpg
 

Uroko Sakanabito

Beginner
Joined
Jun 3, 2021
Messages
12
Reaction score
2
Location
Germany
What do i have to set to get a picture with OSSC (VGA HAS adapter) and PCBs or CPS2?
Did try almost all combinations now, nothing :(

EDIT; LOL! Me idiot, wtf is that picture O___o
WOW <3
 
Last edited:

beat180

Beginner
Joined
Jun 26, 2021
Messages
16
Reaction score
10
Location
San Francisco Bay Area, CA
Looking to purchase a supergun. Any idea when the list will be open again?
Been wondering that myself. Just gotta be patient. Hopefully the list will reopen sooner rather than later.
 

zionfarm

Enthusiast
Joined
Jul 1, 2018
Messages
283
Reaction score
131
Location
Northern VA
Another sneak peek.

48059858687_fcac72534b.jpg


This is the CXA2075 based video encoder for the HAS. It outputs Composite Video, S-Video and DC coupled RGB via the PlayStation AV Multi. However, it can be easily upgraded to output Component Video (YPbPr) by installing the Viletim's NESRGB Component Video Board. I need to admit that the video quality is phenomenal with this addon.

48059780596_eb154a596e.jpg
48059806298_ea9540ce85.jpg
48059858602_aefba2e904.jpg
Good day Sir,

I was wondering if I could send you this adapter of mine just to verify its operation please? I use to work and now I am having some issues with no sound/video coming out either RGB/Component.
 

beat180

Beginner
Joined
Jun 26, 2021
Messages
16
Reaction score
10
Location
San Francisco Bay Area, CA
think we're all waiting for the opportunity to get a HAS, just gotta keep an eye on the wordpress
 

lupinko

Student
Joined
Feb 5, 2016
Messages
135
Reaction score
38
Location
Canada
Something happened to my LK button, it won’t register anymore. I thought it was the Undamned adapter but I opened that up and nothing was wrong. I put it on the first player port and it worked fine.

Anyway that was me Troubleshooting it. I was playing CvS2 against someone and in one of the matches LK stopped registering for him, first I thought it was his stick, and then I did the tests to lead up to it being not the adapters. I guess I’ll try to unplug and replug everything again.

Edit: Good news and bad news. Good news, it’s not the HAS or even the Undamned adapters. Bad news it’s Naomi related, something happened to my Naomi or the Capcom IO itself.
 
Last edited:

RGB

Champion
Joined
Jul 21, 2015
Messages
803
Reaction score
1,751
Location
Europe
Something happened to my LK button, it won’t register anymore. I thought it was the Undamned adapter but I opened that up and nothing was wrong. I put it on the first player port and it worked fine.

Anyway that was me Troubleshooting it. I was playing CvS2 against someone and in one of the matches LK stopped registering for him, first I thought it was his stick, and then I did the tests to lead up to it being not the adapters. I guess I’ll try to unplug and replug everything again.

Edit: Good news and bad news. Good news, it’s not the HAS or even the Undamned adapters. Bad news it’s Naomi related, something happened to my Naomi or the Capcom IO itself.

Have you checked your CPS2 kick harness? Perhaps it's a connection issue.
 
Top