What's new

hans_stockmann

Beginner
Joined
Jan 6, 2022
Messages
18
Reaction score
13
Location
South Australia
I've been quiet about my Naomi woes while trying to fix other issues like all my video options dying on me.

Finally checked the RAM and it looks like chip IC18's dead. I assume that'll require replacing and resoldering. Got a link to the relevant option?
 

doccaz

Student
Joined
Jul 17, 2022
Messages
74
Reaction score
82
Location
Brazil
I've been quiet about my Naomi woes while trying to fix other issues like all my video options dying on me.

Finally checked the RAM and it looks like chip IC18's dead. I assume that'll require replacing and resoldering. Got a link to the relevant option?
What's the part number on the chip? I did find a supplier at Ali Express that sold me some replacement DRAM chips just a couple months ago. They're running great on my Naomi2.
 

hans_stockmann

Beginner
Joined
Jan 6, 2022
Messages
18
Reaction score
13
Location
South Australia
What's the part number on the chip? I did find a supplier at Ali Express that sold me some replacement DRAM chips just a couple months ago. They're running great on my Naomi2.

I misspoke earlier. It's sector IC16 which on further reading is the Graphical RAM which certainly explains everything. The text as written on the chip is as follows:

SEC KOREA849
KM416S102OCT-G10
TPK045DC
 

kazuo

Grand Master
Joined
Sep 25, 2015
Messages
748
Reaction score
615
Location
United States / Thailand
It just doesn't like certain USB device controllers. Try a different PC or even a external USB hub if you have oneaavailable.
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
1,033
Reaction score
851
Location
Vancouver BC Canada
With the new firmware it has fixed the 2 player input lag for the Naomi but now after a short while I get a no io error
 

Sp33dFr34k

Champion
Joined
Nov 8, 2015
Messages
1,538
Reaction score
1,268
Location
The Netherlands
No, unfortunately not! I think HotD2 is 31khz-only. There's no way to change it, even with the 15khz dipswitch set to 'on', on the Naomi motherboard.
Guess the ROM doesn't support it, might be the only Naomi game? But I guess the UVC route would work, will try it out one day :)
 

dos

Champion
Joined
Nov 7, 2017
Messages
1,171
Reaction score
1,942
Location
Wichita, KS
Can anyone comment on Ringedge 2 functionality? I have one coming to me and hoping it will work with my IONA
 

Kujako

Grand Master
Joined
Jun 3, 2020
Messages
1,057
Reaction score
591
Location
USA, California
Can anyone comment on Ringedge 2 functionality? I have one coming to me and hoping it will work with my IONA

If you don't get an answer, bug me and I'll plug mine in and try it out.
 
  • Like
Reactions: dos

dos

Champion
Joined
Nov 7, 2017
Messages
1,171
Reaction score
1,942
Location
Wichita, KS
Not a huge deal, I'll find out myself in about a week!
 

cps2

Student
Joined
Aug 5, 2015
Messages
66
Reaction score
19
Location
UK
Just picked on of these up, does anyone know how to check what firmware it's running? I'm having no luck getting it running on TX3
 

dos

Champion
Joined
Nov 7, 2017
Messages
1,171
Reaction score
1,942
Location
Wichita, KS
Just picked on of these up, does anyone know how to check what firmware it's running? I'm having no luck getting it running on TX3
If it's anything like TTX2 you have to upgrade the firmware to 1.43 or later and boot with the test button held to change the JVS signal level. You only have to do this once. I wouldn't worry about trying to discover the FW version and just update to the latest.
 

Kujako

Grand Master
Joined
Jun 3, 2020
Messages
1,057
Reaction score
591
Location
USA, California
If it's anything like TTX2 you have to upgrade the firmware to 1.43 or later and boot with the test button held to change the JVS signal level. You only have to do this once. I wouldn't worry about trying to discover the FW version and just update to the latest.
And I think that there is a point in the firmware upgrade process where it lists what version your on and what version you're upgrading to. But could be misremembering...
 

cps2

Student
Joined
Aug 5, 2015
Messages
66
Reaction score
19
Location
UK
Thanks, FW updated and seems to be working now with TX3, just need to figure out how to configure buttons now.
 

BrianReboot

Student
Joined
Nov 26, 2021
Messages
21
Reaction score
37
Location
Japan
Yesterday I made simple Raspberry Pi Pico controller for my exA because why not (the 20-pin is for the brook harness)
unknown.png

The controller works perfectly on Windows but the IONA doesn't recognize it so I contacted Toyoshima last night, fortunately he has the Pico and will test it out
here's the tracking in case anyone is interested
https://github.com/toyoshim/iona-us/issues/41

I used the GP2040 firmware
https://github.com/FeralAI/GP2040
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
1,033
Reaction score
851
Location
Vancouver BC Canada
If anyone got this working with 2 player on a Naomi I would be interested to know your board revision. I figure out a work around on some games but not all.

Toyoshima is looking into the issue but I remember reading people not having issue
 

mR_CaESaR

Champion
Joined
Jul 10, 2018
Messages
1,139
Reaction score
1,518
Location
Sydney, Australia
The only way I've ever been able to get 2p is by using the same joystick as the one I configured for 1p
 
Top