What's new

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
998
Reaction score
810
Location
Vancouver BC Canada
I final got IDAS working with a proper io. Just having issue with the card reader now. I got what was advertised as a prolific 2303 chip set Here but it don't seem to recognize it. It flash initialize once then fail. My guess is I have to get a different cable.


Edit
Just tried a Insignia NS-PU99501-C, no love.
 
Last edited:

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
998
Reaction score
810
Location
Vancouver BC Canada
Found my issue. This might have been mention before but I'll put it here anyway. The Naomi 2 need to be told to use the RS232 protocol. This can be done by changing the 7 jumpers under the cart on the main board to the following. Both my cable are working as it should. Also my 1st mistake was using a jamma to jvs (neither the capcom or Sega will work) you need at least a type 1

20220424_002639.jpg


JP5 = 2-3 (close to filterboard)
JP8 = 1-3 (away from filterboard)
JP9 = 2-3 (away from filterboard)
JP10 = 2-3 (away from filterboard)
JP11 = 2-3 (away from filterboard)
JP12 = 2-3 (away from filterboard)
JP13 = 2-3 (away from filterboard)
 
Last edited:

Mrhide

Champion
Joined
Aug 17, 2016
Messages
1,349
Reaction score
2,162
Location
Montréal, Canada
Found my issue. This might have been mention before but I'll put it here anyway. The Naomi 2 need to be told to use the RS232 protocol. This can be done by changing the 7 jumper under the cart to the following. Both my cable are working as it should. Also my 1st mistake was using a jamma to jvs (neither the capcom or Sega will work) you need at least a type 1

20220424_002639.jpg


JP5 = 2-3 (close to filterboard)
JP8 = 1-3 (away from filterboard)
JP9 = 2-3 (away from filterboard)
JP10 = 2-3 (away from filterboard)
JP11 = 2-3 (away from filterboard)
JP12 = 2-3 (away from filterboard)
JP13 = 2-3 (away from filterboard)

Nice!
How/where did you find that from?
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
998
Reaction score
810
Location
Vancouver BC Canada
Nice!
How/where did you find that from?
Old sega-naomi.eu post. Did some late night searching as I was confident that my wiring and couple set of serial cable was good.
 

DCrosby

Student
Joined
May 6, 2021
Messages
65
Reaction score
65
Location
Los Angles, Ca
Yeah that Stumped me at first too... should probably be more of a "Prerequisite" to the Card Reader Thread. I'm working on NFC now...
 

XeD

Grand Master
Joined
Jul 6, 2016
Messages
998
Reaction score
810
Location
Vancouver BC Canada
I'll make that suggestion. If I had a IDAS I think I would have come to the conclusion a little sooner. Now I can send this off to my friend. He should be happy with the setup
 
Last edited:

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
Hello people
i have downloaded the Files but PART2 always gives error and it says corrupted data
Downloaded 5 times but still same Error. PART2 corrupted

and i dont understand, what is those .REV files inside Drive folder ?
 

DCrosby

Student
Joined
May 6, 2021
Messages
65
Reaction score
65
Location
Los Angles, Ca
Yeah I had the same issue, it's not part2 that's the issue, there's a zip file, and that contains section 5 or some other part, put all the parts into a folder and extract it into the .iso file...
Make sure you have all the parts, it helped me to see which ones were missing by taking (renaming) the end and just having 01,02,03 etc,.. to see what you need to find.
 

mR_CaESaR

Grand Master
Joined
Jul 10, 2018
Messages
968
Reaction score
1,241
Location
Sydney, Australia
Hello people
i have downloaded the Files but PART2 always gives error and it says corrupted data
Downloaded 5 times but still same Error. PART2 corrupted

and i dont understand, what is those .REV files inside Drive folder ?

Don't worry about the .REV files. Just make sure you have all the .rar files in the one directory and use 7zip to extract the image
 

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
Yeah I had the same issue, it's not part2 that's the issue, there's a zip file, and that contains section 5 or some other part, put all the parts into a folder and extract it into the .iso file...
Make sure you have all the parts, it helped me to see which ones were missing by taking (renaming) the end and just having 01,02,03 etc,.. to see what you need to find.
i have tried it with 7z zip but i dont have enough space on my C: drive
7z doesnt allow to change temp folders. So i couldnt extract it. I cant extract it into my USB Drive. X(

is there another way to extract it ?
i really hate when life is difficult like this :D

please somebody upload the IMG file ?
 

mR_CaESaR

Grand Master
Joined
Jul 10, 2018
Messages
968
Reaction score
1,241
Location
Sydney, Australia
Unfortunately the only method I'm aware of involves getting a bigger storage device to allow you to extract
 

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
Yeah I had the same issue, it's not part2 that's the issue, there's a zip file, and that contains section 5 or some other part, put all the parts into a folder and extract it into the .iso file...
Make sure you have all the parts, it helped me to see which ones were missing by taking (renaming) the end and just having 01,02,03 etc,.. to see what you need to find.
i really dont understand what do you mean my friend ?
 

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
tried in another pc and there is an Error with 7z zip too
it says part 2 , part 7 and part 12 corrupted. I donwloaded them again again and again but no luck
 

mR_CaESaR

Grand Master
Joined
Jul 10, 2018
Messages
968
Reaction score
1,241
Location
Sydney, Australia
Have you got the latest 7zip? I've just extracted it with no issue.

Assuming all files are in the same directory?

Right click > 7zip > extract here option?
 

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
Have you got the latest 7zip? I've just extracted it with no issue.

Assuming all files are in the same directory?

Right click > 7zip > extract here option?
YES

YES

YES :D

i beleive it is anot about winrar or 7zip
there are some corrupted data.
 

chunksin

Professional
Joined
Jan 21, 2017
Messages
269
Reaction score
533
Location
Birmingham, UK
It's not a full release, only an update package I'm afraid. The files are obviously getting corrupted on download, can you use a download manager or something?
 

hursit

Enlightened
Joined
Mar 12, 2016
Messages
1,198
Reaction score
3,492
Location
Turkey
ok new problem
somebody uploaded the main IMG and i burn the image with win32
I put the sd card on my RASpi 3 .

But there is no network created :(
i tried it with Naomi and Triforce, same problem :(
 
Top