What's new

KinG_SoPa

Grand Master
Joined
Aug 21, 2018
Messages
767
Reaction score
515
Location
Boston,MA
Hello,

so i got a 512GB SD card for my switch and i format is to Fat32 but any file above 4gb is “file to large” i use mini tool partition program on windows.

is there a way to fix this issue with out formatting it to NSFC?

Any help would be great thanks.
 

Attachments

  • 0CC68455-02D5-4E3C-85EC-2B10623430C6.jpeg
    0CC68455-02D5-4E3C-85EC-2B10623430C6.jpeg
    162.6 KB · Views: 13

djsheep

Multi Boyz Overlord
Immortal
Multi Boyz
Joined
May 20, 2016
Messages
6,013
Reaction score
8,955
Location
Brisbane, Australia
Format it to exFat. I use that with no issues. Some people say it’s prone to corruption. But I’m yet to see it after 2 years of use.
 

KinG_SoPa

Grand Master
Joined
Aug 21, 2018
Messages
767
Reaction score
515
Location
Boston,MA
Format it to exFat. I use that with no issues. Some people say it’s prone to corruption. But I’m yet to see it after 2 years of use.
Interesting good to know, question is your switch running atmosphere and gold leaf ect.. ect..?
 

jassin000

Legendary
Multi Boyz
Joined
Jul 21, 2015
Messages
7,835
Reaction score
6,466
Location
Afterlife
Whenever you need to copy/install a NSP larger than 4GB, yes as @Derick2k said you must first split it up.
Do NOT resort to trash like ExFAT!

1) PC: Use MiniTool Partition Wizard to format the SD cart FAT32.
2) PC: NSPsplitty.exe (Google it) to split the NSP file into smaller hunks...
3) PC: Copy the (entire) resulting directory (will match the NSP file used) to the SD card for installation.
4) Switch: Install the NSP with Goldleaf homebrew software.

Remember... The above assumes you have a system Firmware compatible version of Atmosphere/Fusee AND current/compatible sigpatches installed with keys generated.
 
Last edited:

djsheep

Multi Boyz Overlord
Immortal
Multi Boyz
Joined
May 20, 2016
Messages
6,013
Reaction score
8,955
Location
Brisbane, Australia
Interesting good to know, question is your switch running atmosphere and gold leaf ect.. ect..?
I’m on SX OS. Never had an issue with exFAT. Just drag and drop, but YMMV.
 

KinG_SoPa

Grand Master
Joined
Aug 21, 2018
Messages
767
Reaction score
515
Location
Boston,MA
Thank you guys for your help!.

i will try all these suggestions tomorrow when i get back home and get back to ya :)
 

thomas3184

Professional
Joined
Feb 1, 2019
Messages
427
Reaction score
195
Location
Northern California
I also use exfat fwiw. Supposedly more corruption with homebrew apps but sxos is fine.
 

Derick2k

Immortal
Joined
Nov 14, 2015
Messages
9,104
Reaction score
8,720
Location
NYC, USA
Try it out, see what works for you. I have used sxos in the past and has worked fine with exfat, but I did get corruption after a year or so and had to redo the card no biggie, I keep backups so all good.
 
Top