What's new

iTRDC2

Student
Joined
May 7, 2020
Messages
36
Reaction score
3
Location
Portugal
Hello all,

I have one IGS PGM 1 with video ISSUEs.
By running the tests (Sound, RAM, ect ...) i get no errors.

Here is how it looks Dragon World 3 running on the board:
3iDPZz.jpg


Anyone has any idea of what it can be or where to start troubleshooting?

Thanks in advance,
iTRDC2
 

RandomRetro

Professional
Joined
Jan 19, 2020
Messages
502
Reaction score
339
Location
United States
Assume you cleaned the cart and motherboard contacts? Also, have you tested other carts on the motherboard and/or the cart on other motherboards? Same results or different etc? Worth the simple steps to help narrow things down.
 

iTRDC2

Student
Joined
May 7, 2020
Messages
36
Reaction score
3
Location
Portugal
Assume you cleaned the cart and motherboard contacts? Also, have you tested other carts on the motherboard and/or the cart on other motherboards? Same results or different etc? Worth the simple steps to help narrow things down.
Hello @RandomRetro,

Carts and motherboard contacts are cleaned. I tested with other cars and the result is the same (video issues also with other carts).
If it helps, I have another board that is fully working.

Best Regards,
iTRDC2
 

meybarra

Enthusiast
Joined
Jul 28, 2018
Messages
212
Reaction score
221
Location
VA
Are there any bulging or leaking capacitors on the motherboard?
 

GC8TECH

Professional
Joined
Feb 24, 2019
Messages
480
Reaction score
503
Location
QLD, Australia
This error is normally the cart slot. BUT i have seen it were no matter what you do.. it does the same thing to every cart. One fix was a corroded pin on the cart slot. I have to run a few wires directly to fix it.

You said you have cleaned the slot and carts?? Can you make sure the slot PCB is fully pushed together with the motherboard??

Do you have a SINGLE or DUAL wipe cart slot??

T.
 

RandomRetro

Professional
Joined
Jan 19, 2020
Messages
502
Reaction score
339
Location
United States
Beyond what @GC8TECH suggested, since you have one good motherboard you could swap out the slot PCB. Try the good one on the 'bad' motherboard, and the 'bad' slot PCB on the 'good' motherboard. Just would help narrow more things down without much effort.
 

Fluffy

Grand Master
Joined
Dec 15, 2018
Messages
610
Reaction score
1,123
Location
UK
Based on the graphics I expect "A" ROMs, maybe a dodgy address line? ("B" ROMs control the outline, "T" ROMs are the scrolling backdrop graphics.)

That is the lower board that has just ROMs on it, look for chips labelled with something starting with"A".

Edit: PGM Cartridge pinout This is a summary of the information I discovered by probing the cartridge connector. I hope it helps to narrow down where to look for problems.
 
Last edited:
Top