What's new

dremcast

Beginner
Joined
Nov 22, 2016
Messages
24
Reaction score
6
Location
DOS HERMANAS
Hello recently I bough 1 time crisis 4 deluxe machine but sadly both cpu are dead I change for standar 256 system now have video but game won’t boot saying error msg . I know time crisis 4 use super system 256 but . Are there any way or any modification allow me use standar system 256 to as replacement cpu ??? Or something ???
 

ekorz

Multi Boyz 4 Pi
Legendary
Multi Boyz
Joined
Aug 21, 2016
Messages
4,462
Reaction score
5,801
Location
Boston, MA
Ok so you’re looking at both sets of hardware? Maybe you can confirm what looks different.

I’m under the impression that the super256 just has the gun I/o built in, but is otherwise the same. That could mean that if you add a gun IO to a standard 256 that it will run Time Crisis 4. I really haven’t tried though since I don’t have the proper io myself.

So do you have a gun io hooked up? Got some photos of your setup and the error message?
 

twistedsymphony

Enlightened
Staff member
Immortal
Joined
Jul 21, 2015
Messages
10,906
Reaction score
11,355
Location
NH, USA
I’m under the impression that the super256 just has the gun I/o built in, but is otherwise the same
Its way more than that
The Super motherboard is simply a higher clocked (and I think more buffer RAM) motherboard, without the mode select jumper soldered in, and a new system bios. It's entire purpose is to support Time Crisis 4, although some other games work fine on it (albeit with speedup in some cases)
Also, don't attempt to switch it to 246+ mode- the PCB really does NOT like this (presumably due to the lack of the relevant BIOS bits necessary.
AFAIK there is no known way to play TC4 on a normal System 256
 

AndyGeezer

Beginner
Joined
Jun 13, 2019
Messages
7
Reaction score
5
Location
UK
Way back in around 2009 elsemi from M2 emulator fame, patched it to work on a regular 256. Sadly do not have it, but shame that a lot of stuff never got archived.
 

TheDeath

Professional
Joined
Jul 2, 2017
Messages
430
Reaction score
389
Location
Italy
Cool :)
What if i want to try just for fun, what is this bin replacing to?
 

andynumbers

Enthusiast
Joined
Jan 3, 2017
Messages
157
Reaction score
120
Location
Atlanta, GA
Does this work with a TC3 gun IO or does it still require the IR array and TC4 guns? If you could mod the game to run with the old TC2/3 guns and IO that would be amazing.
 

DJLC

Enthusiast
Joined
Jul 21, 2015
Messages
182
Reaction score
48
Location
Saint Louis, Missouri
How does the 256 version compare to the S256 Ver?
 

defor

Professional
Joined
Sep 25, 2015
Messages
560
Reaction score
354
Location
Washington, DC
I cannot take credit any of this, other than comparing numerous Time Crisis 4 dumps.
The only difference is a two byte change to the TC4LOAD file.

NM00032 TSF100X-NA-A, Ver.A49
Time Crisis 4

TC4LOAD:

FIND: 7C 84 83 8F 10 00 60 14
REPLACE: 7C 84 83 8F 10 00 00 10
 

Attachments

  • System2X6-TSF-Non-Super-Hack-Xdelta.zip
    3.6 KB · Views: 231

Bay78

Student
Joined
Jun 20, 2019
Messages
50
Reaction score
11
Location
Canada
This is awesome! What type of guns would be compatible with this?
 

Hydreigon

Enthusiast
Joined
Sep 15, 2019
Messages
225
Reaction score
87
Location
U.S.
This is awesome! What type of guns would be compatible with this?
Game communicates with an I/O board over JVS so theoretically any JVS board with analog control support will work unless Time Crisis 4 has additional checks to only work with specific I/O boards. By default, the game uses those OMZ IR guns (commonly known as Sega Type 2) to output 5v analog signals (player 1's x and y axis only) to the JVS I/O board's A/D channel pins (0 and 1). If one wanted to keep the same I/O board, they could build anything that controls A/D channels 0 and 1 (like wiring a positional gun's potentiometers to these A/D channel pins).
 
Joined
Oct 22, 2021
Messages
10
Reaction score
8
Location
Indonesia
Top