What's new

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
got this final fight board that I'm trying to repair.
Found some broken traces on the c board that got repaired, but the game does not boot.
When powered up the stage 1 song comes on and plays but the screen is black and nothings else comes on.

Anyone knows what causes this issue on cps1 boards?
 

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
Tried another A board and this comes on
 

Attachments

  • IMG_20200130_193342.jpg
    IMG_20200130_193342.jpg
    200.3 KB · Views: 63

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
little update, tried a known working c board with the corresponding program roms(provided by apocalypse) but got the same results.

@Apocalypse suggested that the b board could be damage, checked the b board whit a magnifying glass and found a broken trace right in between the two right c board sockets. It is pin 119 but cannot trace it since the socket is on top and cannot see where they are going
 

YesAffinity

Enthusiast
Joined
May 20, 2016
Messages
216
Reaction score
132
Location
Escondido, CA, USA
what c board is it (what is the cps-b-** number)? To be clear, you need to know where pin 119 at the custom, goes to?
 

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
The broken trace is on the b board, i manage to trace to the pin 119 on the right but don't know where it goes to the left.
The c board is b 04
 

Attachments

  • IMG_20200412_134543.jpg
    IMG_20200412_134543.jpg
    422 KB · Views: 112

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
No other option but to take out the header
 

Attachments

  • IMG_20200426_131451.jpg
    IMG_20200426_131451.jpg
    903.6 KB · Views: 116

YesAffinity

Enthusiast
Joined
May 20, 2016
Messages
216
Reaction score
132
Location
Escondido, CA, USA
What causes any of these damn gouges...? I have a similar one on a FF C board, between the headers. Severed one line. Ran a jumper wire, and the C board is otherwise perfectly good. I actually found it trying to help elfito out before realizing his problem is on the b board. :S

Good luck with it elfito, hope you get it fixed.
 

Attachments

  • 20200427_194338.jpg
    20200427_194338.jpg
    848.5 KB · Views: 81

suverman

Bulti Moyz
Grand Master
Multi Boyz
Joined
Jun 19, 2017
Messages
931
Reaction score
633
Location
Calcutta, India
What causes any of these damn gouges...? I have a similar one on a FF C board, between the headers. Severed one line.
People using screwdriver leverage to remove the board. Most likely moving the screwdriver inside while its already touching the PCB.
 

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
☝that most likely, i got the board like this but i really love this game and i want to get it working.

@YesAffinity the c board has the same gouges but i belive the custom is dead so I'm trying with a different one
 

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
Bridged the broken pins and reflow some traces that show possible hair line crack, solder the header back and tried again.
This is what i got
 

Attachments

  • IMG_20200429_150012.jpg
    IMG_20200429_150012.jpg
    527.2 KB · Views: 70

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
that purple square in the middle of the sceen is guy, the game play the intro and the first part of stage 1 but all with garbage graphics
 

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
Success........ Kinda

After a lot if digging, i fouand the fault at ic32.
The game plays but has graphics errors i might be because i used the japan rom to burn onto 27c010 but i cant find the list that has all the information on the c board customs used on each revision
 

Attachments

  • IMG_20210215_174818.jpg
    IMG_20210215_174818.jpg
    274.2 KB · Views: 59

Elfito69

Student
Joined
Jul 31, 2019
Messages
73
Reaction score
54
Location
San ysidro
After almost a year the game is FINALLY working, i dumped the rom and compared the files. Roms 1,5 and 32 did not check up, after burning some 27c400 the game booted up with no more issues.

I want to thank all the people that care to give me an advice, at the end i was able to save a game that i love and will be able to play from now on
 

Attachments

  • IMG_20211107_023917.jpg
    IMG_20211107_023917.jpg
    296.6 KB · Views: 23
Top