What's new

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,343
Reaction score
11,228
Location
Poland
For all of you that want to avoid the flickering that the screen does when loading a game, please follow the instructions indicated in the video and below.

You can grab the firmware from here:


Instructions (Short version):

Download firmware. Rename to .rar instead of zip. Extract and place flash.img on the root of the sd card. Place in the F3 multi and boot. Wait for a minute for the fw to update. Install the reset wire as indicated in the video. Power on and see if the screen doesn't flicker during update.
 

Attachments

  • F3 Firm w reset.zip
    33.1 KB · Views: 332

Yippikaye

Professional
Joined
Jul 22, 2015
Messages
544
Reaction score
234
Location
Paris
Thanks for the link
For myself, since it is working and I'm happy with that I'll not add anything :P
 

skate323k137

Grand Master
Joined
Jul 23, 2015
Messages
1,376
Reaction score
943
Location
Michigan
Thanks Kuze

My issue with (re)inserting SD card was resolved by using a good brand name Sandisk card. I won't fault aldo for the [Transcend 4gb] card I received, because it works OK in other devices. I just threw that card in my floppyemu since that device never needs a fast card anyway.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,343
Reaction score
11,228
Location
Poland
Thanks Kuze

My issue with (re)inserting SD card was resolved by using a good brand name Sandisk card. I won't fault aldo for the [Transcend 4gb] card I received, because it works OK in other devices. I just threw that card in my floppyemu since that device never needs a fast card anyway.
@CPZ - SAVEYOURGAMES
 

AlxUnderBase

Champion
Joined
Jan 25, 2018
Messages
1,778
Reaction score
1,893
Location
Constanta,Romania
Personally,i like when my crt is flikering. It's like when you open a cabinet for the first time in the early morning,when the gaming room opens, and you must plung the cabs on ! Great feelings then :whistling:

ps 2 years later : much nicer with the reset wire installed
 
Last edited:

gusmoney

Enthusiast
Joined
Oct 1, 2015
Messages
153
Reaction score
112
Location
Philly
Am I correct in my understanding that another added benefit of this reset wire, not explicitly stated, is it forgoes the need to push the test button every time a new game is loaded? The cart will automatically go into the test menu? This appears to be the case in the video at 3:02 but I don't see it mentioned anywhere.

This would be a reason for me to install the wire. Might be a good idea to broadcast this feature if it is present.
 

AlxUnderBase

Champion
Joined
Jan 25, 2018
Messages
1,778
Reaction score
1,893
Location
Constanta,Romania
Finally, i reinstalled the Lions3 kit on my motherboard and i decided is much better with reset wire installed and i proceed in this direction ✌️

Thank you Mitsu & Darksoft for this ^^

 

Attachments

  • E431796D-09A4-4545-80FB-E72ADFEAC6B0.jpeg
    E431796D-09A4-4545-80FB-E72ADFEAC6B0.jpeg
    605.6 KB · Views: 128
  • 2ADFD263-B47E-4EFD-B7CC-BC6BB313F398.jpeg
    2ADFD263-B47E-4EFD-B7CC-BC6BB313F398.jpeg
    605.3 KB · Views: 128
  • 6A71EE7D-ABEA-401E-A8A4-FC112B021020.jpeg
    6A71EE7D-ABEA-401E-A8A4-FC112B021020.jpeg
    487.4 KB · Views: 134

Dloop

Professional
Joined
Jun 29, 2020
Messages
370
Reaction score
198
Location
Sweden
Is there any pictures / written manual of the points, instead of the video? Thank you in advance.
 

dos

Enthusiast
Joined
Nov 7, 2017
Messages
128
Reaction score
86
Location
South Florida
Just performed this mod, not because I think some glitched looking images will destroy my monitor, just "feels" nicer. Working great!

P1060389.JPG


I used JST YL wire to wire connectors, because they're one of the few connector series with a single position type (matching the gauge needed) and I'm not a fan of using dupont style connectors this way
 
Last edited:

AlxUnderBase

Champion
Joined
Jan 25, 2018
Messages
1,778
Reaction score
1,893
Location
Constanta,Romania
Just performed this mod, not because I think some glitched looking images will destroy my monitor, just "feels" nicer. Working great!

P1060389.JPG


I used JST YL wire to wire connectors, because they're one of the few connector series with a single position type (matching the gauge needed) and I'm not a fan of using dupont style connectors this way
And how you managed to close the multi in the F3 cartridge case sir ? How it looks with case ? ✌️
 
Top