What's new

Mitsurugi-w

Arcade Admini-Moderator
Staff member
Legendary
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,727
Reaction score
6,367
Location
New Bern, NC USA
What type of guns are you using?
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
Thanks for info. I need to fine tune these conversions again.
 

toyonokaze

Beginner
Joined
Sep 18, 2016
Messages
4
Reaction score
2
Location
Livorno City , Country of Tuscany, ITALY
type 2 gun , the original gun of virtua cop 3 upright in blue.
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
I'm getting a new naomi motherboard anytime soon.
I will test the 2 gun games, and make video if any problems (or even better if it works ;))
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
So... i have put in place a naomi setup in a Vcop3 cab ; i successfully netbooted lupin the third as i have a jap bios on it...
But the 2 conversions gave me a black screen with "COIN ERROR" on it and then rebooted to he naomi logo (in loop).

That's the first time i try to load an atomiswave conversion so maybe i'm missing a point (i have tried freeplay and 1 coin/1 credit settings)
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
So... i have put in place a naomi setup in a Vcop3 cab ; i successfully netbooted lupin the third as i have a jap bios on it...
But the 2 conversions gave me a black screen with "COIN ERROR" on it and then rebooted to he naomi logo (in loop).

That's the first time i try to load an atomiswave conversion so maybe i'm missing a point (i have tried freeplay and 1 coin/1 credit settings)
coin error probably means that your coin mechanism is not responding as expected. It can also be a bug in the conversion but I think @Mitsurugi-w tried and didn't report anything like that.
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
What's specific on atomiswave for the coin mech ? It works perfectly with naomi & chihiro games... fuck !
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
Yes i know i search too... ;(

But i had in mind that lupin has sometimes problems with the coin mech... and i had boot it up easily before testing your conv'

Rah... maybe a bios thing... will try another one or a multi when i get one...
 
Last edited:

twistedsymphony

Enlightened
Staff member
Immortal
Joined
Jul 21, 2015
Messages
10,329
Reaction score
10,049
Location
NH, USA
In my testing Lupin the Shooting requires the coin counter signal to be present it must also be a Japanese bios and it must work with a type 1 or type 3 I/O (type 2, Capcom, or Sega JAMMA I/O will not work)
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
Yes i have all of that too... did you try the atomiswave conversion on this set up ?
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
I have been able to re-test with a multibios, all the naomi gun games works great (lupin, maze, confidential, crimson)
but i still have this coin error for the atomiswave conversion, then black screen and i can't do anything more ; must power off/on to retry another game

I have tried to unplug the cable connecting to the coindoor : same result
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
I have been able to re-test with a multibios, all the naomi gun games works great (lupin, maze, confidential, crimson)
but i still have this coin error for the atomiswave conversion, then black screen and i can't do anything more ; must power off/on to retry another game

I have tried to unplug the cable connecting to the coindoor : same result
Thanks for feedback. I'll try to fix it.
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
No problem :)

Maybe it's because i have a full set up... It's a deluxe so i have the board with service/test button + volume attached to the gun "tower"...

I just unplugged the cable going from this board to the coin mech.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
No problem :)

Maybe it's because i have a full set up... It's a deluxe so i have the board with service/test button + volume attached to the gun "tower"...

I just unplugged the cable going from this board to the coin mech.
and...? What happen when you unplugged? Same behaviour?
 

shotgun

Beginner
Joined
Sep 24, 2015
Messages
25
Reaction score
5
Yes as i said earlier... but maybe it's all the test/service board i need to disconnect... i will try

(that was just to give you some backgrounds/thought on my tests...)
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
Yes as i said earlier... but maybe it's all the test/service board i need to disconnect... i will try

(that was just to give you some backgrounds/thought on my tests...)
ok. got it.
 

deep

Student
Joined
May 16, 2016
Messages
117
Reaction score
43
Location
Switzerland
I have been able to re-test with a multibios, all the naomi gun games works great (lupin, maze, confidential, crimson)
but i still have this coin error for the atomiswave conversion, then black screen and i can't do anything more ; must power off/on to retry another game

I have tried to unplug the cable connecting to the coindoor : same result
Doesn't some games need to have 2 coin counters plugged in ?
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,324
Reaction score
11,200
Location
Poland
I have been able to re-test with a multibios, all the naomi gun games works great (lupin, maze, confidential, crimson)
but i still have this coin error for the atomiswave conversion, then black screen and i can't do anything more ; must power off/on to retry another game

I have tried to unplug the cable connecting to the coindoor : same result
Doesn't some games need to have 2 coin counters plugged in ?
I don't have any AW shooting cabinet so can't tell
. Who has one and can confirm?
 
Top