What's new

legolas119

Student
Joined
Oct 26, 2016
Messages
123
Reaction score
11
Location
Italy
While we finish the sound problem on NEO-AES, I've updated the 1st post of this thread with the latest firmware and top file.

The changes are:
* Fixed Red Deadlock Screen when running games like
* Fixed ANOTHER bug when updating several slots concurrently.
Thanks! Is this procedure still valid?

#1 removed SD card
#2 cleared NVRAM
#3 deleted BUFF file on the SD card
#4 copied flash.img file to update folder of the SD card
#5 put SD card back into the MVS, powered MVS on and waited until the update was finished
#6 removed SD card
#7 cleared NVRAM
#8 deleted BUFF file on the SD card
#9 copied top file to update folder of the SD card
#10 put SD card back into the MVS, powered MVS on and waited until the update was finished
#11 removed SD card
#12 cleared NVRAM
#13 deleted BUFF file on the SD card
#14 copied menu folder with files to update folder of the SD card
#15 put SD card back into the MVS, powered MVS on and waited until the update was finished
#16 power cycling - done
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,462
Reaction score
11,549
Location
Poland
You only need to clear backupRam and BUFF file once at the end of the process. Also all files should update well at once, but if you want to be safe, just do it one by one and check if it's gone from the microSD.
 

legolas119

Student
Joined
Oct 26, 2016
Messages
123
Reaction score
11
Location
Italy
ok i will try with all the file simultaneously. I will delete nvram and BUFF file befor and after the update and i will check if everything is ok
 

legolas119

Student
Joined
Oct 26, 2016
Messages
123
Reaction score
11
Location
Italy
i tried all files simultaneously.
The firmware update is OK, i have:
firmware revision, firmware build and top file build like in the screenshot in the #1 post.

The menu folder is disappeared too, but the Menu build Date is Mar 24 2019 and Menu build time: 11:24: 13
I tried to update again the menu folder after deleting BUFF file and clean te nvram, but nothing changed... I don't have the same date time as in the 1st post..

I noticed now that evey time i turn on the console, the "NEO GEO gold log" of the unibios 4.0 isn't visible. It is visibile only when i run a game. And i noticed that when i turn on the console, alwasy appears the pop up "Checking games...". Is it normal?

thanks
 

Mitsurugi-w

Arcade Admini-Moderator
Staff member
Legendary
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,786
Reaction score
6,519
Location
New Bern, NC USA
Unibios logo will not show on boot because the cart has not loaded yet.

Yes, file system is checked and games are loaded on every boot.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,462
Reaction score
11,549
Location
Poland
something is not right with the menu update. Can you try again? Make sure that you are using the right menu file.
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,462
Reaction score
11,549
Location
Poland
Ohh link was bad. Download the menu again from the 1st post please.
 

PascalP

Legendary
Joined
Jan 17, 2016
Messages
5,472
Reaction score
3,543
Location
The Netherlands
been some time since I updated, but wow!

Everything is working great, fast loading time and responsive menu, region select and AES mode works great as well :thumbsup:
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
9,462
Reaction score
11,549
Location
Poland
@legolas119, @PascalP @everyone thanks for feedback. As you know, we are just 2 guys here working on this cart. We improve the features and remove all bugs as fast as we can and you have our commitment that we won't stop until all bugs are gone. We are also hearing you guys and adding "not-very-crazy" features all the time. This cart is also shapped according to your demands. Thanks for your patience.
 

MoppelTheWhale

Grand Master
Joined
Feb 16, 2018
Messages
810
Reaction score
747
Location
Nuremberg, Gemany
i just had to look up when i got my mvs multi - i was on the july 2018 preorder from aldo.

the difference between then and now is day and night :thumbup:

I think we all here really appreciate all the hard work that went into the multi, before and after release.
 

Brentradio

Champion
Joined
Apr 6, 2016
Messages
2,165
Reaction score
1,803
Location
Las Vegas
Yes thank you to Mitsu and Darksoft for all your hard work on this. Oh, and thank you to New Menu Guy too!

:D

I'll be glad when you are done with this one so you can start working on something else...

8o
 

noonan2678

Student
Joined
Aug 27, 2016
Messages
92
Reaction score
32
Location
Boston, MA
So, having some issues with the latest updates. I've updated the same way as all prior and the cart is successfully showing the correct FW, Menu etc.

Each time I boot the cart, I'm getting some jumbled characters with an error (ax001 I think) and then a file system error. It boots to the menu and I can assigned games to slots. Some won't write correctly and during the writing process, more jumbled characters and I never see the updating slot text. Some just freeze when attempting to write. The ones that do write, only a few work. Many give the red colored text warning of this rom cart only used on SNK hardware, etc. I did get 2020 Baseball to boot and it has about 4-5 rows of white pixels vertically on the right side of the image.

Something def went wrong. What steps should I take? All prior versions worked fine for me, less some jumbled characters/text while flashing, though the flashing still worked each time. (I have a 1-C board)

Thanks for the help.
 

Mitsurugi-w

Arcade Admini-Moderator
Staff member
Legendary
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,786
Reaction score
6,519
Location
New Bern, NC USA
Sounds like you might not have deleted the BUFF file?
 

Ceridan

Beginner
Joined
Oct 23, 2018
Messages
5
Reaction score
1
Location
Wrexham
So, having some issues with the latest updates. I've updated the same way as all prior and the cart is successfully showing the correct FW, Menu etc.

Each time I boot the cart, I'm getting some jumbled characters with an error (ax001 I think) and then a file system error. It boots to the menu and I can assigned games to slots. Some won't write correctly and during the writing process, more jumbled characters and I never see the updating slot text. Some just freeze when attempting to write. The ones that do write, only a few work. Many give the red colored text warning of this rom cart only used on SNK hardware, etc. I did get 2020 Baseball to boot and it has about 4-5 rows of white pixels vertically on the right side of the image.

Something def went wrong. What steps should I take? All prior versions worked fine for me, less some jumbled characters/text while flashing, though the flashing still worked each time. (I have a 1-C board)

Thanks for the help.
I am getting the same problem with MVS-1C. Buff file was deleted.
 
Top