What's new

lethargyman

Beginner
Joined
Nov 21, 2019
Messages
7
Reaction score
2
Location
Edinburgh, Scotland
Hi all! I've been having some decoder issues and would appreciate any suggestions 🙂

So I've been using UD-USB decoders for a while and they've worked great for me at home, but the past few weeks I've been taking a CPS-2 setup to locals and I've had two decoders 'die' on me (dead as in the status light is off and no inputs are registered). The first one I put down to a chance failure, but now a second one's gone I think something is up and I don't want to burn through any more adapters if I can help it.

Both times the issues started when sticks were being switched over. The USB connection would seem finicky - the LED would be off, but jiggling the USB plug and getting it at just the right angle would cause the light to come on. Later it'd seem completely dead. The first adapter briefly start functioning again after a couple of weeks, so it wasn't completely fried, but now it's unresponsive again.

First thing I want to check just to be sure: it *is* fine to hot swap sticks, right? I haven't seen any warnings not to (or maybe that's such an obviously bad thing to do that no one mentions it 😬)

If it's a physical issue with the USB port, is there anything I can do to get a tighter connection?

And generally, has anyone else had issues like this? Should I be suspicious of my setup? It's an HDMI modded CPS-2 with an IO board powered from a standard laptop power supply. If I plug the adapters into a minigun powered by a proper Mean Well arcade PSU then I see the same issues (but maybe the adapters got damaged by the first setup?)
 

RealMFnG

Legendary
Joined
Mar 27, 2016
Messages
4,743
Reaction score
4,054
Location
Northern California
Anyone know the answer to this: COIN is mapped to SELECT-BACK or HOME?

EDIT: For my purposes, I will use SELECT-BACK for COIN as older consoles don't have a HOME button.
 
Last edited:

hyp36rmax

Champion
Joined
Oct 6, 2018
Messages
772
Reaction score
1,361
Location
USA
Anyone know the answer to this: COIN is mapped to SELECT-BACK or HOME?

EDIT: For my purposes, I will use SELECT-BACK for COIN as older consoles don't have a HOME button.

Yes for Undamned this is correct. SELECT/BACK = Coin
 

kazuyajin1080

Student
Joined
Mar 18, 2018
Messages
59
Reaction score
34
Location
Los Angeles, CA
Is there any timeframe for a restock on the USB db15 decoders? Although I did notice the other USB decoder and was wondering if you could also add a db15 head to it, and wire it accordingly if it would on superguns? Thank you :)
 

chaoschao

Student
Joined
Jul 19, 2019
Messages
24
Reaction score
17
Location
Georgia
Interested in a restock ETA as well. Would really like to use this on a Supergun. Can't wait!
 

GeeDee

Grand Master
Joined
Jun 2, 2019
Messages
596
Reaction score
855
Location
Kodak, TN
Hoping for some advice: I have a few different terminal block encoders, all of which are suddenly refusing to show K3/HardKick on press. I've tried multiple different controllers, as well as a bunch of the options available with the brooks universal fightboard, but no luck. Interestingly, I /CAN/ directly connect K3 to Ground while in a test menu and the board WILL show K3 as working then, but no dice if pressing from a controller.

I've tried reflashing the firmware, and just now even tried rolling back to 1.4C to see if there would be any change, but no luck. Remapping doesn't seem to have any effect either. Any ideas? They suddenly started acting up a few days ago, but I run a weekly local tournament from cabs and was very much hoping to get this sorted out before our next session X/
 

Osiris502

Beginner
Joined
May 30, 2022
Messages
4
Reaction score
2
Location
California,United states
@undamned @Axun
Need help guys. Hi so I'm not sure what's going on if it's my axunworks supergun or my db-usb that is causing the problem. So my punch button 2 is not registering. all 7 other buttons work just fine. It's not the arcade pcb. Because I tested with 3 other arcade boards and the same issue occurs. I have tried multiple arcade sticks and also a ps3 controller and it's the same issue. It happens on player 1 and player 2. On my atomiswave board when I run the test it shows punch button 2 as being pressed even without me pressing it. I also ordered a axunworks jamma extractor and the same issue occurs with that. I also have a undamned usb. And this also doesn't work it has the same issue. I have also tried remapping the buttons and it didn't fix it. The button still doesn't register. Please help me it was working perfectly fine I was playing with my son a 2player game for about 2 hours and then it stopped working. Also the button works from my arcade cab just fine. Firmware on ud usb is up to date as well please help
 

Martyken

Student
Joined
Jul 13, 2018
Messages
44
Reaction score
26
Location
Melbourne, Australia
Hi all! I've been having some decoder issues and would appreciate any suggestions 🙂

So I've been using UD-USB decoders for a while and they've worked great for me at home, but the past few weeks I've been taking a CPS-2 setup to locals and I've had two decoders 'die' on me (dead as in the status light is off and no inputs are registered). The first one I put down to a chance failure, but now a second one's gone I think something is up and I don't want to burn through any more adapters if I can help it.

Both times the issues started when sticks were being switched over. The USB connection would seem finicky - the LED would be off, but jiggling the USB plug and getting it at just the right angle would cause the light to come on. Later it'd seem completely dead. The first adapter briefly start functioning again after a couple of weeks, so it wasn't completely fried, but now it's unresponsive again.

First thing I want to check just to be sure: it *is* fine to hot swap sticks, right? I haven't seen any warnings not to (or maybe that's such an obviously bad thing to do that no one mentions it 😬)

If it's a physical issue with the USB port, is there anything I can do to get a tighter connection?

And generally, has anyone else had issues like this? Should I be suspicious of my setup? It's an HDMI modded CPS-2 with an IO board powered from a standard laptop power supply. If I plug the adapters into a minigun powered by a proper Mean Well arcade PSU then I see the same issues (but maybe the adapters got damaged by the first setup?)
Just encountered the EXACT same issue with the EXACT same setup (CPS2 digital av out + IO Board) today at my locals, one of my decoders seems to have died :(. Was switching between a few sticks, maybe 3-4 at most when it unfortunately had seemed to give out. Confirmed it wasn't my db15 ports as the one decoder still works in both.
 

EYEDOL

Beginner
Joined
Oct 2, 2019
Messages
31
Reaction score
19
Location
United states
Do the undammed db15 to usb work with Brooks Universal fighting board? I keep getting the blinking green light and when I press the buttons to remap, nothing happens just blinking green light. I'm on the latest firmware for both devices.
 

BlinG

Grand Master
Joined
Jul 26, 2017
Messages
830
Reaction score
738
Location
Arizona
Also would like to know if the new Hori PS5 fightstick works with these in PS4 mode?
 

Aurich

Enlightened
Joined
Jan 28, 2016
Messages
1,956
Reaction score
4,036
Location
SoCal
Do the undammed db15 to usb work with Brooks Universal fighting board? I keep getting the blinking green light and when I press the buttons to remap, nothing happens just blinking green light. I'm on the latest firmware for both devices.
Yes, that's a common combo, works fine normally.
 

xodaraP

Legendary
Joined
Sep 21, 2016
Messages
4,599
Reaction score
3,566
Location
Gold Coast, Australia
Yep I use mine with Brooks UFBs and no issues

At the time I got mine you did have to connect the stick in a mode (hold down a specific button while connecting) on the UD-USB - I connect mine in PS4 mode

I don’t think it matters with later firmware but just in case yours is older try booting the UFB in a specific mode
 

EYEDOL

Beginner
Joined
Oct 2, 2019
Messages
31
Reaction score
19
Location
United states
Yep I use mine with Brooks UFBs and no issues

At the time I got mine you did have to connect the stick in a mode (hold down a specific button while connecting) on the UD-USB - I connect mine in PS4 mode

I don’t think it matters with later firmware but just in case yours is older try booting the UFB in a specific mode
What button do I have to hold to put it in ps3/360 mode? Switch is hold k1 I know that much but I can't find the button combination ps3/360.
 

skate323k137

Champion
Joined
Jul 23, 2015
Messages
1,929
Reaction score
1,714
Location
Michigan
What button do I have to hold to put it in ps3/360 mode? Switch is hold k1 I know that much but I can't find the button combination ps3/360.
My brook wireless board is P1 P2 K1 K2 for PS3, PS4, Switch, and PC (I think in that order, not positive at the moment).
 

Aurich

Enlightened
Joined
Jan 28, 2016
Messages
1,956
Reaction score
4,036
Location
SoCal
I'm signed up for the in-stock emails in case Paradise gets more, but looking for a couple of the 8-button terminal versions if anyone sees them anywhere.
 
Top