What's new

marcos

Student
Joined
Sep 9, 2020
Messages
31
Reaction score
14
Location
france
good new :D

I just got an mv1fz slot and the multi works perfectly with it.
I don't understand what's going on with the mv2 and mv2F slots.

Should we decrease the 5volt or perhaps increase it?

Anyway, I'm super happy now and I think the seller will be happy too :D .

Thank you all for your help.
Kind regards, marcos
 
Last edited:

marcos

Student
Joined
Sep 9, 2020
Messages
31
Reaction score
14
Location
france
it no longer works. I still have the same problem when I just turned it off and back on 2 hours later. The cartridge must have a problem, it is not possible, I have tried with 3 mother cards now. It is not a motherboard problem and I have updated. What else should I do?
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
Happy new year to everyone, I wish you the best for 2021.

I purchased recently the multi MVS from save your game.
I do not have any problem of glitch, nor game loading.
I just have an issue that often occurred, when the game starts, with the green screen then neo geo screen , sometimes it goes to the introduction of the game and reboots unexpectedly to the green screen then neo geo screen etc.... Depending on the game it can append also in game, during play, it suddenly restarts.

Does anyone has already had such kind of issue ?

I am using a MV1FS, with a sigma av7000 super gun. I am wondering if it can be a problem of voltage adjustment ?

thank you
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
Thank you, this what I thought, there is a potard to adjust the voltage, on the side of the sigma av7000 supergun but I never touch it. Does anyone knows this supergun ? First I need a Jamma meter to know the actual voltage on the card.
 

PascalP

Legendary
Joined
Jan 17, 2016
Messages
5,581
Reaction score
3,677
Location
The Netherlands
Yes start with actually measuring on the Jamma edge of the MVS board. Do you have a multimeter?
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
Yes I have a multimeter but I don’t have a jamma meter. Where on the edge should I mesure the voltage ?
 

PascalP

Legendary
Joined
Jan 17, 2016
Messages
5,581
Reaction score
3,677
Location
The Netherlands
Between pin 1 and pin 3
 

Attachments

  • 34E814AB-E6C7-44A7-B597-87643E7FFA8D.gif
    34E814AB-E6C7-44A7-B597-87643E7FFA8D.gif
    6.7 KB · Views: 71

Foxe

Enthusiast
Joined
Jun 5, 2020
Messages
162
Reaction score
62
Location
Seattle
Hey everyone. I just got the multi in today from HighScoreSaves. Thanks for the quick shipping!

Unfortunately I'm having a bit of an issue. The cartridge isn't booting to the main menu. Instead, it boots to my MV1F's setting screens where you can check that controller input and everything is working. Placing a game in there works just fine, but the multi never seems to boot. Any suggestions?

-Quick Edit-
All dip switches are off and regular games operate normally.


-edit2-
I think my mistake was having other files in the games folder that prevented it from booting. I had the instructions pdf next to other game folders.

Its working now! However, there's an issue in Metal Slug where the sound and music will suddenly stop. No clue if that's the cart, my system, or just an expected thing of MS.
 
Last edited:

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
10,087
Reaction score
13,825
Location
Poland
Hey everyone. I just got the multi in today from HighScoreSaves. Thanks for the quick shipping!

Unfortunately I'm having a bit of an issue. The cartridge isn't booting to the main menu. Instead, it boots to my MV1F's setting screens where you can check that controller input and everything is working. Placing a game in there works just fine, but the multi never seems to boot. Any suggestions?

-Quick Edit-
All dip switches are off and regular games operate normally.


-edit2-
I think my mistake was having other files in the games folder that prevented it from booting. I had the instructions pdf next to other game folders.

Its working now! However, there's an issue in Metal Slug where the sound and music will suddenly stop. No clue if that's the cart, my system, or just an expected thing of MS.
Glad to hear that you got it working now. Metal Slug works great. Is that the only game that is giving you troubles?
 

Foxe

Enthusiast
Joined
Jun 5, 2020
Messages
162
Reaction score
62
Location
Seattle
Glad to hear that you got it working now. Metal Slug works great. Is that the only game that is giving you troubles?
It's the only one so far. Plenty of KoFs work, SNK vs Capcom works. Relatively small sample size. I'll give it all another try and see if anything comes up. :)

Excellent cartridge. My girlfriend and I love the Top Gear : Frankfurt menu music. Very nostalgic!
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
Between pin 1 and pin 3
Hi everyone,
I am back with my problem of gamewhich is restarting unexpectedly after intro or during playing. With my meter I could not mesure the voltage properly so I purchased a Jamma meter connector. And the voltage is at 5.11v after one hour 5.10v, is too low ? Or too high ? I noticed also when I just start to play The restart append less. There anyway some unplayable games like SVC and windjammer, when I strate to play it restart with the green screen the neo géo etc.,
Do you have any suggestion ?
I had also by doing a return to the menu, some glitch which disappeared after a restart of the system.
 

jassin000

Immortal
Multi Boyz
Joined
Jul 21, 2015
Messages
8,555
Reaction score
7,530
Location
Nashua, NH USA
I run my 1FZ MVS at 5.18v, no reboot issues with latest firmware and Windjammers works.
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
I don’t know what to do next. MV1FS, is it the board type which had issue with the multi MVS ?
 

Darksoft

Staff member
Immortal
Joined
Jun 12, 2015
Messages
10,087
Reaction score
13,825
Location
Poland
That was fixed long ago. I think that NeoGeo doesn't like you Raffy ;( but we'll get it solved.

I just have an issue that often occurred, when the game starts, with the green screen then neo geo screen , sometimes it goes to the introduction of the game and reboots unexpectedly to the green screen then neo geo screen etc.... Depending on the game it can append also in game, during play, it suddenly restarts.

Which BIOS do you have? Has your MV1FS any patches or something that doesnt look original?
 

raffy92

Student
Joined
Mar 24, 2019
Messages
172
Reaction score
34
Location
Japan
Yeah I am not lucky , 😢Anyway thank you to continue to help me.
The multi MVS cart purchased, is from the last batch from December, from Save your game. I guess the last firmware is installed inside so I didn’t install anything and just add the games file at the root of the sd card.
 

Attachments

  • 1610065369168.jpeg
    1610065369168.jpeg
    207.4 KB · Views: 68
Top