What's new

Murray

Professional
Joined
Oct 8, 2019
Messages
580
Reaction score
556
Location
Oz
copy, thank you. I will try that tonight. I found a post from @Murray last summer that actually says crashing back into the menu is a graphics driver issue. I'll have to research how to install the drivers tonight, not savvy with software. In the mean time, I knew my 660ti FE was posting past the taito splash screen so I said f..k it and tried just flashing the non-uefi msi 760 bios onto an extra evga760sc that would not get past the splash screen w/stock bios. I used the exact method from @Niko flashing tutorial and provided tools. When my usb image was flashed i just swapped in the msi bios and he newest version of Dos nvflash on his image (wouldnt recognize the 760 with the 7900gs nvflash). Now both video cards boot into the game menu butt crash back to the menu after starting a game. Driver install time!

Did you get this sorted? Dropping back to the menu generally means that your video driver is not installed correctly for the card.

The image i made was strictly for the 660 video card that comes stock in the 404 TTX3 units and a few of the other models, but it's the exact same 660 video card. It won't work on any other video card out of the box. The driver installed on the image may work for your card, but you will need to unlock the image, install the video driver again to make it recognise your card, reboot, test that it's working and then re-lock the image. 100% if you are using a different video card from the one it was intended for it won't work without doing the unlock/driver update.

Any changes you make if the image is still locked will be diregarded on the next boot if you don't do it while the image is unlocked. It's Windows XP, it doesn't do auto driver detecting very well.
 

Murray

Professional
Joined
Oct 8, 2019
Messages
580
Reaction score
556
Location
Oz
Also, i noticed last night, the latest version of the image got messed up somehow, USB ports don't work at all... which basically makes it impossible for anyone to unlock they image and update the video drivers! It was not intended, it just somehow happened. I'm fixing it now.
 

tonyt76

Professional
Joined
Feb 5, 2019
Messages
416
Reaction score
78
Location
NJ, USA
Did you get this sorted? Dropping back to the menu generally means that your video driver is not installed correctly for the card.

The image i made was strictly for the 660 video card that comes stock in the 404 TTX3 units and a few of the other models, but it's the exact same 660 video card. It won't work on any other video card out of the box. The driver installed on the image may work for your card, but you will need to unlock the image, install the video driver again to make it recognise your card, reboot, test that it's working and then re-lock the image. 100% if you are using a different video card from the one it was intended for it won't work without doing the unlock/driver update.

Any changes you make if the image is still locked will be diregarded on the next boot if you don't do it while the image is unlocked. It's Windows XP, it doesn't do auto driver detecting very well.
@Murray can you save the bios of your stock 660 404 TTX3 video card and post the file? I purchased a 660 but it kicks me back to the menu on your Niko multi image. I'm assuming the card didnt come out of a X3 :(
 
Last edited:

tonyt76

Professional
Joined
Feb 5, 2019
Messages
416
Reaction score
78
Location
NJ, USA
I installed the official 660 bios but now my card has distorted graphics :(

Can anyone help me fix?
 
Last edited:

oscaraxl

Beginner
Joined
Sep 15, 2019
Messages
13
Reaction score
0
Location
California
Hi guys what type of ram and brand works to upgrade de ram to 32gb modules?
 

mR_CaESaR

Grand Master
Joined
Jul 10, 2018
Messages
571
Reaction score
655
Location
Sydney, Australia
Would imagine any dd3 that's the same speed would work.. 32gb is massive! Are you running VM's on your ttx3? :D
 

300wins

Enthusiast
Joined
Jul 23, 2015
Messages
130
Reaction score
156
Location
San Jose, California
I know for sure 8gb module per slot (4 slot = 32gb) works. I believe the default speed is 1333 mhz).
 

ekorz

Multi Boyz 4 Pi
Legendary
Multi Boyz
Joined
Aug 21, 2016
Messages
3,868
Reaction score
4,177
Location
Boston, MA
Just wanted to report, my MSI Geforce GTX 780 Ti was using a UEFI firmware, and was booting to the Taito screen, then resetting itself. I found and flashed this non-UEFI firmware onto it, and it works fine now. A point of caution, the 780 is very long, so the nearby case fan needs to be replaced with a slim noctua - or you need to remove the original fan's screen. Also you may need to remove the metal bracket/separator that that's screwed into the case lid, if your old card was smaller.

Is it worth getting the 780 vs the other cards in this thread that work? I have no idea, just wanted to report the stock behavior and remedy.
 
Last edited:
Top